V čom ste spravili chybu pri výbere hypotéky

Slováci uprednostňujú bývanie vo vlastnom pred podnájmom. Bývanie v Bratislave je však veľmi drahé, preto je dôležité vybrať si výhodný hypotekárny úver. Toto sú 3 chyby, ktoré robíme pri vybavovaní hypotéky.

1. Zabudli ste na porovnanie hypoték

Mať prehľad o všetkých hypotekárnych produktoch, ktoré banky ponúkajú, je náročné. Pred rozhodnutím, kde získať najlepšiu hypotéku, nemáme dostatok informácii. Skôr, ako prídete do banky osobne, si urobte porovnanie hypoték. Vďaka pár klikom zistíte, ktorá banka ponúka aktuálne najlepšiu hypotéku.

2. Nepýtali ste si výhodnejší úrok

Ste spokojný s úrokom, ktorý vám banka ponúkne na prvom stretnutí? Banka má možnosť poskytnúť vám hypotéku s nižším úrokom. Neuspokojte sa hneď s prvou úrokovou sadzbou. Pýtajte si výhodnejšiu, hlavne ak ste dlhoročným klientom banky.

Tip: Ak splácate hypotéku banke už dlhšie obdobie, zastavte sa na pobočke a pýtajte si zníženie úroku. Po pár rokoch vzorného splácania vám banka môže vyhovieť a úrok na hypotéke znížiť.

3. Nepýtali ste sa na možnosti predčasného splatenia

Keď sa nám podarí nájsť výhodnú hypotéku, veľakrát sa zabudneme informovať o možnostiach predčasného splatenia. Pri uzatváraní zmluvy si dohodnite s bankou možnosť splatiť hypotéku predčasne bez poplatku, poprípade s nižším poplatkom, než navrhne banka.

Hypotekárni brokeri

Ing. Robert Kozmányi, PhD.

broker pre Bratislavský kraj
robert.kozmanyi@refinancujem.sk

Monika Vojteková

broker pre Trnavský kraj
monika.vojtekova@refinancujem.sk

Peter Budín

broker pre Nitriansky kraj
peter.budin@refinancujem.sk

Mária Kotesová

broker pre Žilinský kraj
maria.kotesova@refinancujem.sk

Kontakt


  • Ing. Robert Kozmányi, PhD.
    Hypotekárny broker

    Neváhajte ma kontaktovať ohľadom výhodnejšej hypotéky.

Blog o hypotékach a refinancovaní